Spaghetti bolognese prawdziwe

prawdziwe spaghetti bolognase jak zrobić, jak zrobić Spaghetti bolognase prawdziwe
Składniki:
2 cebule
1 duża marchew
2 łodygi selera naciowego
200g boczku
500g mięsa mielonego wieprzowo - wołowe
5 łyżek oliwy
2 szklanki czerwonego półwytrawnego wina
2 łyżki przecieru pomidorowego
oregano
sok z cytryny
2 szklanki bulionu mięsnego
pół szklanki śmietany
500g makaronu spaghetti

Wykonanie:
Warzywa czyli cebulę, marchew i seler drobno posiekać. Boczek pokroić w paseczki i wytopić na oliwie. Do boczku dodać warzywa i mięso mielone, chwileczkę podsmażyć razem. Wlać wino. Mieszać aż odparuje. Dodać przecier pomidorowy. Przyprawić oregano i pieprzem. Dodać bulion  od czasu do czasu mieszając, gotować 3 godziny pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i cytryną. Ugotować makaron i podawać z sosem.

Komentarze