Bigos z kapusty kiszonej z piekarnika

bigos z kapusty kiszonej zapiekany w piekarniku

Składniki:
1kg kapusty kiszonej
30dag wędliny
10dag boczku wędzonego
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 duża cebula
1 szklana czerwonego wina
pieprz
sól
tłuszcz
ząbek czosnku

Wykonanie:
Kapustę kiszoną ugotować i odlać wodę. Wędlinę, boczek, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu. Dodać do kapusty, wymieszać, dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz rozgnieciony czosnek. Dodać wino i zapiekać w piekarniku  przez ok 2 godz.

Wersja dietetyczna!!!

Składniki:
1kg kapusty kiszonej
30dag wędzonego filetu z kurczaka
30dag filetu z kurczaka
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 duża cebula
1 szklana czerwonego wina
pieprz
sól
oliwa z oliwek
ząbek czosnku

Wykonanie:
Bigos robimy dokładnie tak samo ja w wersji normalnej tylko dodajemy mięso z kurczaka zamiast boczku.



Komentarze